The Editor..
T H E ❤ E D I T O R


Annyeonghaseyo


Syakila , Zikri's wife to be ❤
3 Years 11 month 😍 ?
enjoy here 😺.

Hidup ini terlalu ramai yang bermuka-muka . so hati-hati guys ✌

Tagboard


Credits
Template : Arrien Inspirit
Big Help : K I M
Nice View:Google Chrome
Owner: Syakila


Sis come back ! heeeee
Sabtu, 29 April 2017 • 8:37 PG • 0 comments

Hello . hai guys .adudu lama bebenor dah tinggalkan blog ni . kalau jadi rumah ni dah masuk dek entiti lain dah . hehehe . so welcome back here Syakilaaaaaaaa!!! so guys , syaa banyak sangat nak story dengan korang ni . and rasanya tak tahu nak mula dari mana . so nanti la eh akan datang syaa buat post satu satu. heeee lagipun mata ni dah mintak tidur . almaklumlah petang tak tidur .. sibuk dok bersihkan blog ni . hias2 sikitt . ehhh macam nak raya pulak .just nak inform sekarang ni syaa dah sambung degree . means almost 2 tahun jugak la blog ni terabai sebab tak silap syaa last post pasal diri masa syaa baru habis SPM . teruk betul kau ni syaa . hahahhahaha soryy kay .
 Degree dekat mana ? 
haa nampak sangat tak skodeng lagi blog syaa ni . pergilah skodeng2 . penat syaa hias2 . dah jumpe nanti mana la tau kot2 satu tempat share2 la dekat komen . tak pun inform dekat cbox ke . belanje gula2 no hal la . heeee . so for now syaa mungkin tak berapa active sagat la berbloging . if ade free syaa post anything kay . even syaa tau yang post ni pun belum tentu ade yang nak baca . ahahahahahahaha tapi peduli ape . suka hati la . okay la guys . goodnight . have a nice dream . see you again . byeeee !!!



0 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)
Pencarian bloglist blog Cik Belbel
Isnin, 1 Disember 2014 • 2:54 PG • 4 comments

 Assalamualaikum jom kita support cik belbel :)

click image .



4 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)
giveaway kerusiburok : Ole-ole Phuket !
Sabtu, 29 November 2014 • 11:57 PTG • 5 comments

hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)


jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari 
Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.


5 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)
SEDIH : Kenapa kena buat semua ni !!!
Jumaat, 28 November 2014 • 11:32 PTG • 5 comments

*bilik idaman syaa*

Assalamualaikum . hmm hati sedang gundah gulana , sedih . macam-macam ada. btw tadi dah pergi interview kerja . cewahh macam kerja besar-besar pulak kan ? hmm tengok la ada call ade rezekki . back to our story , pagi td ibu bebel cakap :

''cuba kemas sikit meja beljar awak tu . dah macam sarang tikus tau tak ish-ish tengok tu kerts bukan main berlambak lagi .kemas cepat !'' apabila ibu membebel. 
Huaaaaaa malasnyeee .. bangun gagahkan diri padahal baru nak rehat tu lepas kemas  rumah . nampak penat dye dekat situ . bila renung meja tu tengo semua buku + kertas-kertas +fail-fail tediam kejap . Ya Allah rindunya .. tak sanggup nak kemas tu semua . tak snggup !!!

hmm slow-slow belek balik kertas semua tu , nak nangis pun ada . macam-macam sbab nak nangis . pertama nak nangis sebab banyak latihan yg kosong . second nak nangis sebb byak sngat  nak pungut kertas tu semua . ketiga nak nangis sbb rindu semua cikgu-cikgu . huwaaaa !!! nak sekolah balik :'(

ingat lagi dulu time kakak kemas buku-buku dye . sme situasi mcm syaa . tapi ape yg syaa ckp ? ''kan best dah habis sekolah . tak payah belajar , tak payah tidur awal lagi . tak payah pkir nak iron baju lagi .'' but now ?? rasakan . hmm...

bila di renung balik kertas-kertas tu . paling banyak kertas ialah dri PUAN LAU & ENCIK ROSLAN  . betul! tak tipuu . korang mesti nak tahu siapakah mereka ?? meh syaa kenalkan . firstly Puan Lau . she's the best one . best among the best . beliau mengajar syaa subjek add math . you know add math? the one that all the malay students hate it much and much !

Ya , syaa akui memng pada mulanya syaa memang tak suke add math . subjek killer kateko . tak pernah nak lulus . gagal memanjang . kalau dulu form 3 orang tanya brape A ? but masuk form 4 org tanya brape gagal ? nampak tk perbezaan kat situ ? kan kan ? so one day , syaa terfikir . sampi bila kan nak jd mcm tu ? gagal mmanjang . hmm sampai la satu hari ni . Puan Lau tegur syaa .

''kita nak berjaya jangan fikir yang subjek tu susah . tapi fikir subjek tu senang . namun tnpa usaha yang gigih pun tak boleh berjaya . cuba buat latihan banyak-banyak . add math ni kene banyak latihan saja .tak susah ye pun '' haha dalam longat cina dia la kan .

hmm so from that day , syaa ubah sikap . jadi RAJIN , tapi untuk add math saja . tu silapnya .hehe hmm bnyak buat latihan smpai yg lain dilupakan . smpai la ada satu ujian bulanan . buat dngan bersungguh-sungguh . jadi keputusan nye tok sah le nak bgtau  . yang penting meningkat MENDADAK . tu yg lagi naik smangat tu . ala tp ujian je kot . paham-paham jelakann . biarlah asalkan tak gagal lagi . dulu ujian pun gagal ! hehe rilex brader . so korng kena cakap ni .hehe

''saya doakan noor syakila bt chu mohd alai mendapat banyak A dalam SPM 2014 . amin~''

thanks korang .*tak malu kau syaa* . so now korang dah ta sape Puan Lau . now i'm telling you about Encik Roslan a.k.a Wak Lan .  haha why wak lan ? i never know why . it's just senior-senior dulu panggil wak lan , so syaa pun follow jela . ada la jugak tanya knpe wak lan kan ?tapi wak lan senyum je . crita sedikit pasal wak lan ni . orang nya bukan main tinggi la . hitam manis . suara korang jngan tanya . cakap smpai blok sebelah dengar . belum jerit lagi tu . al maklumlah bekas tentera katenya . wak lan ni ketua untuk kadet remaja sekolah dekaat sekolah syaa . boleh dikatkan rpat jugak la . sebab syaa masuk kawad kaki dulu . dari form 1 sampai lah form 5 . minat yang sngat mendalam bab-bab kawd ni . Alhmdulillah dapat pegng title KOMANDER TERBAIK DAERAH MUAR . nak tahu lebih nnti syaa post lain pulak ye .

so , dah jauh menyempang ni . nak ceritakan pulak syaa memang jdikan wak lan ni idol syaa . walaupun takut jugak nak ckp dngan dia . bukan taut dia tp takut dngan suara dia . haih .. then bila syaa masuk form 5 ditakdirkn waak lan mengajar syaa . subjek yg memng syaa tak pernh lulus masa form4 iaitu PRINSIP PERAKAUNAN . dngar pun bukan main ngeri lgi . bila dah bnyak kali gagal korang mesti pikir nak drop subjek tu kan kan ? sama lah dengan syaa . tapi syaa cncle sebb wak lan . syaa taktahu kenpa , bila wak lan ajar terus masuk otak /. cepat tangkap . *mungkin sebab garang kot* 

siapa kate wak lan garang ? dalam kelas dia memanjang ketawa . ade je lawak yg dia buat. yang paling syaa ingat , orang lain panggil KBAT . dia tak . dia panggil KALBAT . beza bukan ? haha. orang kata bila kita seronok belajar . kita akan suka dengan subjek tu . da bila kita suka , kita akan skr subjek tu . betul tak ? hmm mcm tu la syaa . so start form 5 syaa dah tak pernah gagal lagi subjek wak lan . Alhamdulillah . jadi syaa harap keputusan SPM untuk subjek ni takkan mengecewakan syaa . aminn ..

*PANG!* syaa kau dah lari tajuk ni  ape yang kau merepek ni . ish ish ish . back to our tjuk yg atas sekali tadi . syaa kemas , susun buku n kertas-kertas tu cantik-cntik . syaa ta buang pun cuma kemas je . terlalu sayang nak buang tu semua .tak tau kenape.




see ?? banyak kan ? tkdelah banyak mane . tu tak kira lagi dalam fail . dalam almari . malas nak keluarkan .hehe so i think i have to end now , sebab jari jemari i dah lenguh kateye . annyeong!! Assalamualaikum . 

*nota hati : doakan  syaa dapt keputusan yang cemerlang ye ?? bukan untuk syaa sorang . tapi untuk kedua parent syaa . amin! ~ :')

5 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)
Segmen 'saya nak template bloglist
• 4:20 PG • 2 comments
Assalamualaikum..  selamat petang+malam peeps . syaa jumpe segmen lagi la . nak join boleh tak? waahh akak ni pegi sabah la ..untung la .. btw nak join segmen ni ? click banner okaay ?? syaa lprr.. oh ye ni untuk akak .

Saya nak template bloglist by Kathyrbain.blogspot.com kerana saya dah lama tak menang apa-apa segmen (menangis ) selain suke tngok blog akak :) done ! 


2 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)
Segmen : happy followers by Nunu Nonsense
Khamis, 27 November 2014 • 6:29 PTG • 12 comments
Assalamualaikum , morning .. hmm bosan-bosan pagi ni , cuba la join ape-ape segmen kan . sesaje je . dapat cari kawan baru yedok ??? okay . nak join ?? klik banner yang comel kat bawah tu . :)


so ? tunggu ape lagi jum la join !!! :)


12 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)