The Editor..
T H E ❤ E D I T O R


Annyeonghaseyo


Syakila , Zikri's wife to be ❤
3 Years 11 month 😍 ?
enjoy here 😺.

Hidup ini terlalu ramai yang bermuka-muka . so hati-hati guys ✌

Tagboard


Credits
Template : Arrien Inspirit
Big Help : K I M
Nice View:Google Chrome
Owner: Syakila


SEDIH : Kenapa kena buat semua ni !!!
Jumaat, 28 November 2014 • 11:32 PTG • 5 comments

*bilik idaman syaa*

Assalamualaikum . hmm hati sedang gundah gulana , sedih . macam-macam ada. btw tadi dah pergi interview kerja . cewahh macam kerja besar-besar pulak kan ? hmm tengok la ada call ade rezekki . back to our story , pagi td ibu bebel cakap :

''cuba kemas sikit meja beljar awak tu . dah macam sarang tikus tau tak ish-ish tengok tu kerts bukan main berlambak lagi .kemas cepat !'' apabila ibu membebel. 
Huaaaaaa malasnyeee .. bangun gagahkan diri padahal baru nak rehat tu lepas kemas  rumah . nampak penat dye dekat situ . bila renung meja tu tengo semua buku + kertas-kertas +fail-fail tediam kejap . Ya Allah rindunya .. tak sanggup nak kemas tu semua . tak snggup !!!

hmm slow-slow belek balik kertas semua tu , nak nangis pun ada . macam-macam sbab nak nangis . pertama nak nangis sebab banyak latihan yg kosong . second nak nangis sebb byak sngat  nak pungut kertas tu semua . ketiga nak nangis sbb rindu semua cikgu-cikgu . huwaaaa !!! nak sekolah balik :'(

ingat lagi dulu time kakak kemas buku-buku dye . sme situasi mcm syaa . tapi ape yg syaa ckp ? ''kan best dah habis sekolah . tak payah belajar , tak payah tidur awal lagi . tak payah pkir nak iron baju lagi .'' but now ?? rasakan . hmm...

bila di renung balik kertas-kertas tu . paling banyak kertas ialah dri PUAN LAU & ENCIK ROSLAN  . betul! tak tipuu . korang mesti nak tahu siapakah mereka ?? meh syaa kenalkan . firstly Puan Lau . she's the best one . best among the best . beliau mengajar syaa subjek add math . you know add math? the one that all the malay students hate it much and much !

Ya , syaa akui memng pada mulanya syaa memang tak suke add math . subjek killer kateko . tak pernah nak lulus . gagal memanjang . kalau dulu form 3 orang tanya brape A ? but masuk form 4 org tanya brape gagal ? nampak tk perbezaan kat situ ? kan kan ? so one day , syaa terfikir . sampi bila kan nak jd mcm tu ? gagal mmanjang . hmm sampai la satu hari ni . Puan Lau tegur syaa .

''kita nak berjaya jangan fikir yang subjek tu susah . tapi fikir subjek tu senang . namun tnpa usaha yang gigih pun tak boleh berjaya . cuba buat latihan banyak-banyak . add math ni kene banyak latihan saja .tak susah ye pun '' haha dalam longat cina dia la kan .

hmm so from that day , syaa ubah sikap . jadi RAJIN , tapi untuk add math saja . tu silapnya .hehe hmm bnyak buat latihan smpai yg lain dilupakan . smpai la ada satu ujian bulanan . buat dngan bersungguh-sungguh . jadi keputusan nye tok sah le nak bgtau  . yang penting meningkat MENDADAK . tu yg lagi naik smangat tu . ala tp ujian je kot . paham-paham jelakann . biarlah asalkan tak gagal lagi . dulu ujian pun gagal ! hehe rilex brader . so korng kena cakap ni .hehe

''saya doakan noor syakila bt chu mohd alai mendapat banyak A dalam SPM 2014 . amin~''

thanks korang .*tak malu kau syaa* . so now korang dah ta sape Puan Lau . now i'm telling you about Encik Roslan a.k.a Wak Lan .  haha why wak lan ? i never know why . it's just senior-senior dulu panggil wak lan , so syaa pun follow jela . ada la jugak tanya knpe wak lan kan ?tapi wak lan senyum je . crita sedikit pasal wak lan ni . orang nya bukan main tinggi la . hitam manis . suara korang jngan tanya . cakap smpai blok sebelah dengar . belum jerit lagi tu . al maklumlah bekas tentera katenya . wak lan ni ketua untuk kadet remaja sekolah dekaat sekolah syaa . boleh dikatkan rpat jugak la . sebab syaa masuk kawad kaki dulu . dari form 1 sampai lah form 5 . minat yang sngat mendalam bab-bab kawd ni . Alhmdulillah dapat pegng title KOMANDER TERBAIK DAERAH MUAR . nak tahu lebih nnti syaa post lain pulak ye .

so , dah jauh menyempang ni . nak ceritakan pulak syaa memang jdikan wak lan ni idol syaa . walaupun takut jugak nak ckp dngan dia . bukan taut dia tp takut dngan suara dia . haih .. then bila syaa masuk form 5 ditakdirkn waak lan mengajar syaa . subjek yg memng syaa tak pernh lulus masa form4 iaitu PRINSIP PERAKAUNAN . dngar pun bukan main ngeri lgi . bila dah bnyak kali gagal korang mesti pikir nak drop subjek tu kan kan ? sama lah dengan syaa . tapi syaa cncle sebb wak lan . syaa taktahu kenpa , bila wak lan ajar terus masuk otak /. cepat tangkap . *mungkin sebab garang kot* 

siapa kate wak lan garang ? dalam kelas dia memanjang ketawa . ade je lawak yg dia buat. yang paling syaa ingat , orang lain panggil KBAT . dia tak . dia panggil KALBAT . beza bukan ? haha. orang kata bila kita seronok belajar . kita akan suka dengan subjek tu . da bila kita suka , kita akan skr subjek tu . betul tak ? hmm mcm tu la syaa . so start form 5 syaa dah tak pernah gagal lagi subjek wak lan . Alhamdulillah . jadi syaa harap keputusan SPM untuk subjek ni takkan mengecewakan syaa . aminn ..

*PANG!* syaa kau dah lari tajuk ni  ape yang kau merepek ni . ish ish ish . back to our tjuk yg atas sekali tadi . syaa kemas , susun buku n kertas-kertas tu cantik-cntik . syaa ta buang pun cuma kemas je . terlalu sayang nak buang tu semua .tak tau kenape.




see ?? banyak kan ? tkdelah banyak mane . tu tak kira lagi dalam fail . dalam almari . malas nak keluarkan .hehe so i think i have to end now , sebab jari jemari i dah lenguh kateye . annyeong!! Assalamualaikum . 

*nota hati : doakan  syaa dapt keputusan yang cemerlang ye ?? bukan untuk syaa sorang . tapi untuk kedua parent syaa . amin! ~ :')


5 Ulasan:

Blogger Jie berkata...

salam singgah. pergh banyaknya nota.boleh recycle.

29 November 2014 8:54 PG  
Blogger Cik Fafa berkata...

good luck yer untuk result nanti. ^^
hebat la tu pernah jadi komander yer. banyak betul kertas2 nota tu kan, cikfafa pun sama la. sayang nak buang.semua simpan dalam kotak.hehe

29 November 2014 7:05 PTG  
Blogger syaakiee berkata...

@jie haha tula . tpi rase sayang pulak kan ..

@cikfafa thankyou doakan syaa .. hebat ? ala daerah je pun . *malu* . kita geng la kak :)

29 November 2014 11:31 PTG  
Blogger Aqilah Azmi berkata...

aiyayaiii hebakkkk hihi
Simpan simpan hehe lg lg addmath sbb nanti masuk u math dkt sini sebijik addmath sekolah ekeke.
Fighting wak!
inshaallah banyak A ok!!!!!!

1 Disember 2014 6:30 PG  
Blogger syaakiee berkata...

hehe doakan ye msuk u okay ?? amin`~

2 Disember 2014 7:25 PG  

Catat Ulasan


? ?